Rákóczi Túrós
2011.04.08. 15:54
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
1/2 dl tejföl
egy késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék:
50 dkg áttört túró
15 dkg cukor
2,5 dkg dara
2 tojásfehérje habbá verve
Rácshoz:
3 tojásfehérje habbáverve
9dkg porcukor
baracklekvár
A tésztához...
... szükséges anyagokból a masszát elkészítjük majd kinyújtjuk és félig kisütjük, hogy a nedves töltelék alatt ne legyen szalonnásnyers. Utánna ráhelyezzük a túrós tölteléket, ismét betesszük a sütőbe és megsütjük.
Cukros habot nyomózsákba tesszük és a töltelék tetejét ferdén berácsozzuk, majd ismét sütőbe tesszük, hogy a hab egy kissé megpiruljon.
|